Assessments

Wil je weten waar een medewerker staat als het gaat om competenties, kennisniveau of drijfveren? Of wil je beter onderbouwde beslissingen nemen bij het beoordelen of ontwikkelen van je (toekomstige) medewerkers?

Z

Persoonlijke aandacht

Z

Snelle uitvoering

Z

Op maat gemaakt

Z

Door NIP psychologen

Hoe ziet een Assessment van Quiris eruit?

In één testdag schetsen we een beeld van kwaliteiten, drijfveren, persoonlijkheid en potentie van jouw (toekomstige) medewerker. In overleg maken we voor die dag een programma op maat, gekoppeld aan de functie en andere specifieke wensen voor inzicht of advies. De kandidaat wordt op de testdag door een van onze NIP-psychologen begeleid bij de geplande testen en gesprekken. Aan het einde van de dag bespreken we de ervaringen en beelden met de kandidaat. Binnen 3-5 werkdagen maken we een rapportage, die we bespreken met de kandidaat. Na zijn/haar goedkeuring, bespreken we onze bevindingen persoonlijk met de opdrachtgever.

Wil jij advies over Assessments?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Direct aanvragen kan ook.

Z

Persoonlijke aandacht

Z

Op maat gemaakt

Z

Snelle uitvoering

Z

Door NIP psychologen

Selectie Assessment

Voor een objectieve beoordeling bij het selecteren van een nieuwe medewerker.

Ontwikkel Assessment

Voor inzicht in kwaliteiten en ontwikkelpunten gedurende de loopbaan van een medewerker.

Potentieel Beoordeling

Voor een uitspraak over potentieel en/of geschiktheid van een kandidaat voor een bepaalde functie.

Maatwerk Assessments

Precies zoals jij het wil. Voor specifieke competenties, loopbaanontwikkeling of talenten.

Wat is kenmerkend voor de Quiris assessments?

Het uitvoeren van een Assessment bestaat uit een aantal stappen en kan op zeer korte termijn uitgevoerd worden. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

1. Telefonische intake

Na de aanvraag van het assessment bij Quiris is er een telefonische intake met de opdrachtgever waarin we de situatie, de functie en de kandidaat zelf bespreken. We hebben extra aandacht voor de competenties en het werk- en denkniveau van de functie. Met elkaar stellen we een programma samen voor het assessment.

2. Uitnodiging

Een aantal dagen voor de daadwerkelijke testdag, sturen we de kandidaat een uitnodigingsmail met informatie over het assessment, zoals de uitleg van het proces, instructies voor bepaalde testen, en contactgegevens.

3. Voorbereiding thuis

Ter voorbereiding op de testdag vragen we de kandidaat om online vragenlijsten in te vullen. Hiermee verkrijgen wij de eerste informatie voor onze eigen voorbereidingen terwijl de kandidaat ook al een start maakt met het assessment vanuit de eigen, vertrouwde omgeving.

4. De testdag

Tijdens de testdag doorloopt de kandidaat verschillende onderdelen: testen, vragenlijsten, interviews en andere opdrachten. De kandidaat wordt hierbij persoonlijk begeleid en geïnstrueerd door één van onze medewerkers. We stellen de kandidaat op zijn gemak en helpen hem/haar waar nodig. De uitgebreide lunch is een welkome onderbreking van deze intensieve dag.

5. Bespreking kandidaat

Afhankelijk van het type assessment, versturen we 3 tot 5 werkdagen na de testdag, het assessmentrapport toe aan de kandidaat. We plannen een telefonische terugkoppeling in waarin de kandidaat vragen kan stellen.

6. Bespreking opdrachtgever

Na akkoord van de kandidaat sturen we het assessmentrapport aan de opdrachtgever. Indien gewenst geven we daar graag nog persoonlijk een toelichting op.

Onderdelen van een Assessment

 

N

Capaciteitentest

Een intelligentietest waarmee we het verbale, cijfermatige en/of conceptuele denkvermogen van de kandidaat kunnen analyseren.

N

Persoonlijkheidsvragenlijst

Een vragenlijst die een beeld geeft van de werk- en denkstijl, de gedrevenheid, de emoties en de manier waarop relaties met anderen gelegd worden door de kandidaat.

N

Praktijksimulaties

Simulaties die relevante, praktijkgerichte werksituaties nabootsen om zicht te krijgen op het gedrag dat de kandidaat inzet in bepaalde situaties.

N

Schriftelijke opdracht

Opdrachten die zicht geven op de schriftelijke vaardigheden van de kandidaat. Bijvoorbeeld de uitwerking van een strategisch plan of een verslag.

N

Interviews

Gesprekken van de assessmentpsycholoog met de kandidaat waarin deze reflecteert op de assessmentonderdelen en op zichzelf.

Contact of direct aanvragen

1 + 8 =

Bedrijf - Over ons

Quiris Adviesgroep is gevestigd in Ede, een gemeente die deel uitmaakt van de regio FoodValley. Quiris richt zich op organisaties in deze regio en werkt van oudsher ook voor organisaties in de rest van Nederland. Iedere organisatie die door én met zijn mensen een voorsprong wil nemen om succes en kracht voor morgen te realiseren, kan terecht bij Quiris.

Adres

Nieuwe Kazernelaan 2D41
6711 JC
Ede

Contact

© 2021 Quiris  |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring