Praktisch Projectmanagement

Wil jij vaardiger worden in het managen van jouw projecten? Of wil je inzicht krijgen in de mogelijkheden van projectmatig werken in je opdrachten? In deze vierdaagse training leren we je de basisvaardigheden van projectmanagement en vooral de toepassing daarvan in jouw praktijk.

Wat levert de training jou op?

• Een professionelere aanpak van jouw project
• Kennis en inzicht in het werken in projecten, en dan vooral in je eigen projectomgeving
• Een ontwikkelstap in jouw projectmanagementvaardigheden, gedrag en werkstijl
• Meer plezier in het werken in projecten voor jou (en je projectteam)

Inhoud

Voorbereiding
De training bestaat uit twee blokken van twee dagen. Voorafgaand aan de training is er een intakegesprek met een van de trainers over je leerdoelen en de praktijk waarin je werkt.
We vertellen je ook globaal over het programma dat als volgt is opgebouwd:

Dag 1   Wat is een project? Beheersen en beslissen
Wat is eigenlijk een project? En waarom is de aanpak anders dan bij andere opgaven? We leggen je uit waarom je juist wel of juist niet voor een projectmatige aanpak moet kiezen. We vertellen over de basisbeginselen van projectmanagement en de uitgansgpunten van een project. We nemen je eigen project onder de loep en kijken bijvoorbeeld naar de doelstelling en het resultaat.

Dag 2   Project faseren
Hoe eet je een olifant? Door hem in stukken te snijden! En dat doen we ook met projecten: faseren heet dat. We leggen je uit hoe en waarom je dat doet en bekijken daarbij de fasering van je eigen project. Eerst denken, dan doen is het advies. Met de Demming Circle als uitgangspunt leggen we je uit hoe je vanuit de fasering het project kunt gaan beheersen.

Dag 3   Wat beheers je dan?
Een project kun je beheersen aan de hand van de aspecten: Tijd, Geld, Kwaliteit, Informatie en Organisatie. We leggen je uit hoe je in je eigen project voor deze aspecten een plan kunt maken. Ook het managen van risico’s komt hierbij aan de orde.

Dag 4   Een krachtig team smeden
Een project voer je uit in teamverband, het is ‘een collectief proces van creërende individuen’. Het succes ontstaat niet alleen omdat je op een systematische wijze werkt, minstens zo belangrijk is de motivatie en de inzet van het projectteam. Deze laatste dag leren we je over het leidinggeven aan teams. Teamrollen, communicatie, commitment en samenwerken staan centraal. Ook leer je over de verschillende stadia in het ontwikkelen van teams.


Aanmelden:

Aanmelden voor “Praktisch Projectmanagement” is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de training en kan via onderstaande buttons.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging per e-mail.

 

 

© 2021 Quiris. All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring