Petra Derkx

Practise what you preach. Ik probeer mensen te stimuleren om veranderingen aan te gaan. En nu sta ik zelf voor een behoorlijke stap: van coach van (directie)teams bij een grote bank naar trainer/coach bij een bureau met focus op de foodsector. Dat betekent dat ik alleen nog maar het allerleukste uit mijn vorige baan ga doen: mensen begeleiden bij hun professionele ontwikkeling.

Als je medewerkers goed meeneemt, gaan veranderingen gemakkelijker en zijn die bovendien toekomstbestendiger (‘fit your future’). Dat werkt het beste als ze van ‘moeten veranderen’ gaan naar ‘willen veranderen’. En als ze bewust stappen leren zetten om ander gedrag te vertonen. Ik help ze inzien dat ze veel meer zijn dan hun baan: ieder mens is een combinatie van talenten, ervaring en karaktereigenschappen. Het geeft een kick als je die kwartjes ziet vallen.

Beweging = verandering = groei. Dat geldt zeker voor mijn eigen loopbaan, die heel gevarieerd is verlopen. Wat ik met Quiris gemeen heb is een pragmatische instelling. Ik communiceer open en transparant en steek graag de handen uit de mouwen. Net als bij het hardlopen werk ik het liefst naar een doel toe. Resultaatgericht trainen en coachen past bij mij én bij Quiris.”

“Tot voor kort werkte ik regelmatig in het buitenland. Zo leer je de cultuur van een land veel beter kennen dan als toerist. Nog steeds reis ik graag. Azië, Argentinië (Patagonië) en Chili (Vuurland) staan nog op mijn verlanglijstje. Reizen geeft nieuwe inzichten. Zo blijf je ook mentaal in beweging.”

Iris Hendrickx, Annemarie Couwenberg, Ineke WintersAnnemarie Groenendaal, Marin Kramer-Kemps, Monique Kuin, Janne van Roy, Office