Annemarie Groenendaal

Annemarie Groenendaal“Mensen zijn onmisbare schakels in een organisatie. Door ze van de juiste middelen te voorzien, groeien zijzelf, maar ook de organisatie waarin ze werken. Het is mijn overtuiging dat een goede analyse of goed (zelf)onderzoek hierbij helpt en ik vind het mooi om daaraan een bijdrage te leveren.
In een assessmenttraject zoek ik het antwoord op de vraag van een opdrachtgever. Dat levert inzichten op, die ik zorgvuldig en weloverwogen probeer te verwoorden. Ik houd van de puzzel die het is om mensen en functies te matchen, vind het een boeiende uitdaging om het plaatje compleet te maken. Niet zelden vloeit daar een coachingtraject uit voort.
Bij individuele coaching help ik iemand bij het zoeken naar zijn eigen antwoorden. Ik laat een coachkandidaat reflecteren op zijn gedrag. Daarbij zie ik mezelf als facilitator van het proces: ik reik voornamelijk handvatten aan. Het geeft mij veel voldoening wanneer mensen zelf ervaren dat ze stappen maken.
Ook zelf sta ik niet graag stil. En dan bedoel ik stilstaan zowel letterlijk als figuurlijk: lichamelijk en geestelijk. En dat sluit dan weer mooi aan bij het bedrijfsmotto van Quiris: mensen bewegen.”