Ga lekker zelf in je kracht staan!

Krachtig Communiceren

 

“Ga lekker zelf in je kracht staan!”, een vermakelijke uitspraak van Japke-d. Bouma. Zij weet het kantoor- en bedrijfsleven altijd heerlijk nuchter en met humor te observeren en te beschrijven. Elke periode kent zo zijn eigen ‘mode-termen’ en trends. Soms oude wijn in nieuwe zakken, soms innovatief andere benaderingen. Hoe dan ook, een andere beschrijving, benadering, perspectief kan toch fris licht op een bepaald thema laten schijnen.

Communicatie

Zo is bijvoorbeeld het thema ‘communicatie’ niet nieuw, misschien zelfs wel heel oud en zeker niet sexy. Toch is dit, samen met ‘samenwerking’ en ‘profilering’, een van de meest genoemde onderwerpen als ik bij klanten ben. “Ik krijg mijn (hij/zij krijgt zijn) boodschap niet voldoende over de bühne” (onvoldoende effectief, overtuigend, gestructureerd of vasthoudend); “Ik word onvoldoende gehoord en begrepen”; “Ik vraag/zeg iets, maar hij doet daar niets mee en dan reageer ik ….(emotioneel, zakelijk, kortaf, meegaand, niet/conflict mijdend)”; “We/ze lijken langs elkaar heen te communiceren en dit heeft effect op de samenwerking en het te behalen resultaat” enzovoort. En zo roept elke communicatie actie en reactie op. Niet onlogisch dus dat er zoveel geschreven is over communicatie als je alle boeken online en in de boekwinkels bekijkt. Alhoewel oud, nog steeds een zeer actueel thema.

Schakelen binnen de communicatie

Gelukkig is effectief communiceren een te leren vaardigheid. Het kunnen schakelen tussen stijlen, tussen niveaus en het krijgen en behouden van aansluiting, is voor een ieder bereikbaar. Dat is het goede nieuws! Wel zal de ene persoon dit sneller en gemakkelijker oppakken dan de ander. Soms liggen er hardnekkige of onbewuste overtuigingen aan de wijze van communiceren ten grondslag die effectieve communicatie bemoeilijken. Bewustwording daarvan biedt openingen voor andere benaderingswijzen en, zo is onze ervaring, ook tot opluchting vanwege het verkregen inzicht in het communicatie- en interactiepatroon.

Training Krachtig Communiceren

Wij geven dan ook elke keer opnieuw met veel plezier de training “Krachtig communiceren” (of Effectief communiceren, of Overtuigend communiceren; net welke naam je het wilt geven, maar wij vonden dit een mooie.) Want de kracht van de training is dat het maatwerk is, dus afhankelijk van de leerbehoeftes en doelen van de deelnemers.

Benieuwd? De volgende start op vrijdag 20 september 2019.

Schrijf snel in, want vol is vol!

Monique Kuin

© 2021 Quiris. All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring