Koning Willem-Alexander en Duurzame inzetbaarheid

Het is alweer een maandje geleden dat onze koning 50 is geworden en daarmee tot de oudere werknemers is gaan behoren (toch?). Maar zoals hij het zelf in het tv-interview noemde “50 is het nieuwe 30”. Waarmee hij maar aan wilde geven dat hij zeker nog vitaal genoeg is.
Ja daar bij het koningshuis weten ze wel wat duurzame inzetbaarheid is, in Engeland weten ze het zelfs nog veel beter met een Queen van 91 jaar! Waarbij je je gelijk afvraagt hoe prins Charles met zijn 68 jaar duurzaam inzetbaar is.

Het thema duurzame inzetbaarheid houdt velen nogal bezig. En vaak lijkt het gericht op het langer aan het werk houden van de oudere medewerker, met het oog op de ontgroening en vergrijzing, verhoging van de pensioenleeftijd etc. Ik, inmiddels ook die 50 ruim gepasseerd, heb daarmee het voordeel van kunnen terugkijken op vele jaren werkervaring bij verschillende bedrijven. En dan komen bij mij ook termen naar boven als: leeftijdsbewust personeelsbeleid, vitaliteitstrajecten, generatiemanagement, continu ontwikkelen: been there, done that, seen it.

Duurzaamheid heeft volgens mij vooral te maken met toekomstbestendig. Voor iedereen van elke leeftijd is het van belang om te bedenken waar en hoe je de komende jaren gezond en gemotiveerd wilt werken. En dit voor jezelf elke 5 jaar opnieuw bezien. En te bedenken wat je daarvoor in je ontwikkeling nodig hebt.
HR kan dit ondersteunen met alle HR-instrumenten die ter beschikking staan. Dus volgens mij is duurzame inzetbaarheid vooral goed HR beleid voeren. Bij instroom, doorstroom, opleiding én uitstroom voor ogen houden waar de talenten van de medewerkers het beste ingezet kunnen worden en waar de medewerker op dat moment zichzelf het beste thuis voelt. En dat wordt mede bepaald door gezondheid, levensfase, interesses en talenten. En die veranderen in de loop van de tijd, dus moet je ook steeds opnieuw bezien wat past en waar aanvulling gewenst is. Soms is dat binnen hetzelfde bedrijf, soms is dat de stap naar buiten. Ook niet verkeerd, hoor!

Helaas heeft Willem-Alexander niet de gelegenheid om eens bij een ander koningshuis zijn talenten verder te ontwikkelen. En voor Amalia ligt er vast al een heel duurzaam ontwikkelplan klaar, maar dan wel binnen het Nederlandse koningshuis.

Ineke Winters