Informatie voor coaching kandidaten

Wat is coaching?
Coaching betekent begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling. Zo helpt coaching belemmeringen weg te nemen en effectiever gedrag te verankeren.

Informatie voor coaching kandidaten:

Coaching wordt bij Quiris ingezet voor (vaak) werk gerelateerde (ontwikkelings-)vragen.
Voorbeelden van concrete vragen van een gecoachte of opdrachtgever zijn:

  • Hoe bereik ik sneller en effectiever afgesproken werkresultaat?
  • Hoe kan ik energie sparen en slimmer werken?
  • Hoe krijg ik mijn werk (of een proces) effectiever georganiseerd?
  • Hoe bewaak ik mijn balans werk/privé?
  • Hoe kan deze leidinggevende optimaal rendement halen uit zijn of haar acties?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn medewerker communicatie beter uit de verf komt?
  • Hoe zorg ik ervoor dat anderen willen wat ik wil?
  • Hoe zet ik mijn uitstelgedrag om in actie?
  • Hoe kan ik mijn onzekerheid in de greep krijgen?

De Quirismanier van Coaching
Onze (universitair) geschoolde coaches brengen tijdens een gratis intake de vraag in kaart bij de gecoachte en de opdrachtgever (bijvoorbeeld leidinggevende, HR, P&O). Doelen en gewenste resultaten worden vooraf vastgelegd. Ook de monitoring en evaluatie van resultaten stemmen we vooraf af! Zo koppelen wij aan de opdrachtgever wel procesmatig over aantallen gesprekken en globale voortgang, maar niet inhoudelijk over de sessies terug. En sowieso doen we dat nooit zonder medeweten van de coachee.

Onze coaches werken vanuit het idee dat het effectiever én leuker is zelf te veranderen dan veranderd te worden. Met andere woorden: eigen verantwoordelijkheid en motivatie vormen het uitgangspunt voor ons coachingstraject. Het kunnen oppakken van de eigen verantwoordelijkheid en ontwikkeling vereist inzicht in eigen kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten, maar ook in de eisen die de omgeving (organisatie, functie, loopbaan) stelt. Gecoacht worden betekent hard werken om eigen inzichten te ordenen, doelen helder te krijgen en kwaliteiten goed te benutten. In dit proces staat leren centraal, leren over eigen gedrag, van eigen gedrag, met nieuw gedrag.

Voor een effectief coachingstraject moet je iets willen (leerwensen), iets kunnen (vaardigheden hebben), iets durven (een zetje in de rug) en iets doen (actief experimenteren).

U bent niet de enige
Onze opdrachtgevers gaven ons een 90% tevredenheidsscore voor onze trajecten zodat wij een CEDEO erkenning voor coaching blij in ontvangst mochten nemen.
Vele kandidaten gingen u voor en kijken met tevredenheid terug. Onze coaches krijgen gemiddeld een 8,8 van de kandidaten voor hun begeleiding.

Bekijk ook het filmpje over coaching bij Quiris