Bedrijfsbezoek

Zodra ik een training geef bij een voor mij nieuw bedrijf, wil ik ook zo snel mogelijk een rondleiding in dat bedrijf. Ik wil graag zien, ruiken, sfeer voelen en proeven hoe de werkplek van de deelnemers aan de training is. Ik ben visueel ingesteld en kan me dan een plaatje in mijn hoofd maken bij de verhalen die deelnemers vertellen.

Sfeer proeven

Het is ook om sfeer te proeven. Want als ik dan rondloop, word ik gezien door mensen? Groeten ze mij? Groet degene die mij rondleidt de mensen? Betrekt hij/zij de medewerkers om mij iets uit te leggen? Hoe sterk wordt er gelet op veiligheidsvoorschriften (krijg ik wel/geen oordopjes, bijvoorbeeld; wat ik overigens niet prettig vind want daarmee versta ik de rondleider nog minder). Kortom, allerlei cultuur aspecten voel en ervaar je tijdens een rondleiding. En die kennis neem ik graag mee in de trainingen om met de deelnemers een bruikbare vertaalslag te kunnen maken naar hun dagelijkse praktijk.

Achter de schermen

En wat voor mij zeker meespeelt: ik vind het gewoon ook reuze interessant om bedrijven van binnenuit en vanachter de schermen te bekijken. Met name in productiebedrijven is dat interessant, hoe verloopt het proces en wat komt er aan het eind van de lijn uit voor de klant?

Daarom vind ik het programma Keuringsdienst van Waarde ook zo leuk om naar te kijken: ook daar zie je menig voedselproducerend bedrijf van binnen.  Maar het dansje in onderstaand YouTube filmpje heb ik in Nederland nog niet meegemaakt.

Wil jij me ook eens verrassen met wat ze in jouw organisatie doen? Ik kom graag langs.

Ineke Winters