Assessment is de verzamelnaam voor heel veel vormen van psychologisch onderzoek. Een psychologisch onderzoek bestaat vaak minimaal uit:

  • Persoonlijkheidsonderzoek
  • Onderzoek naar de intellectuele capaciteiten
  • Gedragsonderzoek

Quiris onderscheidt meerdere vormen:

Vormen van Assessments bij Quiris

Quiris Adviesgroep werkt met assessments op maat, toegespitst op de vraag en je organisatie. Een assessment kan altijd aangevuld worden met verschillende bouwstenen om extra onderzoek te doen naar bijvoorbeeld gedrag of drijfveren.

Wil je meer weten over de assessments die Quiris aanbiedt? Neem dan contact op met één van onze psychologen.

Altijd maatwerk

Omdat jouw situatie en die van je medewerker(s) uniek is, biedt Quiris maatwerk. Dat geeft de mogelijkheid om de beste fit te creëren.

In een voorbereidend gesprek stemmen we samen af welke vorm van onderzoek past bij jouw vraag. Vervolgens wordt het assessment op basis van jouw behoeften samengesteld. Aanvullend is het ook mogelijk om onder andere de volgende bouwstenen in te zetten: De TSI-gedragsanalyse, de Profile Dynamics of de Talent Motivatie Analyse.

Een assessment vergroot de kans dat je juiste beslissingen neemt. Toekomstgericht, met oog voor mentaal en fysiek welzijn van je medewerkers en ten dienste van jouw bedrijf.

Interview

Hoe gaat dat?

Gedurende de dag dat een kandidaat wordt getest, zal hij of zij verschillende professionals van Quiris ontmoeten. In deze contacten streven we naar een informele omgang, zodat de kandidaat zo ontspannen en fit mogelijk aan het assessment kan deelnemen.

Daarna stellen de psychologen op basis van hun bevindingen een onderzoeksrapportage op. Dit rapport wordt allereerst aan de kandidaat voorgelegd. Het is goed om te beseffen dat in ieder rapport positieve punten én ontwikkelpunten genoemd worden en dat het assessment altijd een momentopname is.

De psycholoog bespreekt naderhand hoe de kandidaat het assessment heeft ervaren, of de rapportage herkenbaar is en of er zaken zijn die de kandidaat graag zou willen ontwikkelen. Alleen als de kandidaat akkoord is, stuurt Quiris het rapport door naar de opdrachtgever.

Alleen bij een selectieassessment en potentieelbeoordeling doet Quiris uitspraak over de geschiktheid van de kandidaat.

© 2019 Quiris. All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring